The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Shannen Maria Doherty (Memphis, 12 aprilie 1971) este o actrita americana . E cunoscuta, mai ales ,datorita rolurilor de Brenda Walsh in Beverly Hills 90210 si de Prue Halliwell si in seria tv Charmed ( Farmece ).

Fata unui bancar, Tom , si a proprietarei unui salon de infrumusetare , Rose , Shannen are un frate mai mare cu patru ani , Tom .

Primul rol important il obtine in octombrie 1982 cand o interpreteaza pe Jenny Wilder in serialul Little House on the Prairie . Dupa ce a aparut ca guest star in multe seriale din anii 80 printre care Magnum P.I., 21 Jump Street si Airwolf, din 1986 pana 1988 interpreteaza rolul de Kris Witherspoon in serialul Our house.

In 1982 producatorii importanti o noteaza pe Shannen si dupa ce apare in filmul lui Ron Howard Night Shift - Night Shift si o dubleaza pe Teresa in desenul animat The secret of NIMH va obtine un rol secundar in comedia cu Sarah Jessica , Parker Girls Just Want to Have Fun . In 1989 va participa la filmul Heathers cu Winona Ryder.

Cele mai mari succese ale sale vor fi datorate producatorului Aaron Spelling . Dupa ce a interpretat-o pe Brenda Walsh , in faimosul serial Beverly Hills 90210, Shannen va primi rolul de Prue Halliwellin serialul tv Charmed ( Farmece ) . Shannen sa prezentat la castingul serialului alaturi de prietena sa Holly Marie Combs sperand sa primeasca rolul lui Piper dar la sfarsit rezultatul a fost invers . In 2001 va parasi serialul dupa 2 sezoane .

In 1995 Kevin Smith o relanseaza in filmul Generation X .

In 2001 va juca alaturi de Julian McMahon in filmul Another day iar in 2002 va fi tot regizorul Kevin Smith care o relansa pe piata cinematografica cu filmul Jay and Silent Bob Strike Back .

In ianuarie 2003 pana in 2004 va prezenta reality show-ul Scare Tactics pe canalul american Sci Fi Channel . A fost una din protagonistii serialului tv North Shore , o intoarcere la radacinile sale de actrita soap opera.

In 2005 va participa la seria comica tv Love, Inc. dar lasa serialul cu putine luni inainte de debut .

In 2006 a fost moderatoarea reality show-ului Breaking Up with Shannen Doherty. Reality-ul a durat 13 episoade si urmarea povesti ale unor indragostiti in crize ce decideau viitorul lor sentimental .

S-a intors in rolul de Brenda Walsh in prima serie a serialului 90210 acelasi din vechiul serial Beverly Hills 90210 care a dus-o pe culmile succesului , serial ce a fost difuzat pe canalul american The CW din 2 septembrie 2008 .
In cariera sa si-a adjudecat 11 nominalizari :

Saturn Award

1999 nominalizata pentru serialul Charmed ( Farmece ) , cea mai buna actrita TV

2000 nominalizata pentru serialul Charmed ( Farmece ) , cea mai buna actrita TV

Young Artist Awards

trei pentru rolul sau de actrita in Beverly Hills 90210

unu pentru participarea sa la serialul tv Airwolf

doua pentru ralul sau in serialul tv Little House on the Prairie

unu pentru Little House

nominalizata pentru rolul sau in serialul tv Father Murphy.

Complet Aici
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one