The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Richard Tiffany Gere (n. 31 august 1949 in Philadelphia, Pennsylvania) este un actor american care trăieşte actual în New York.

A început sa joace în anii 1970, şi a urcat pe treptele succesului în 1980 pentru rolul său din filmul American Gogolo, care l-a stabilit-l ca un om de frunte şi sex-simbol. El a continuat să stea in frunte cu rolurile sale din An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Primal Fear si Chicago, pentru care a câştigat un Glob de Aur ca cel mai bun actor, precum şi un Screen Actors Guild Award, ca parte a Celei mai bune distributii.

Gere a lucrat profesional prima oara la Playhouse Provincetown la Cape Cod, în 1971, unde a jucat in Rosencrantz şi Guildenstern Are Dead. Primul sau rol major a fost în versiunea originală London,varianta de scena a lui Grease, în 1973. A început să apară în filme la Hollywood, în mijlocul anilor 1970, jucand in thrillerul Looking For Mr. Goodbar (1977) si rolul principal in Days of Heaven. În 1980, Gere a apărut în producţia de pe Broadway Bent.

După 1982, cariera lui Gere a avut parte de mai multe eşecuri box office. Cariera sa a reinviat după eliberarea filmelor Internal Affairs şi Pretty Woman in anul 1990. Statutul sau de om de succes a fost recastigat jucand în mai multe filme de succes pe parcursul anilor 1990, inclusiv Sommersby (1993), Primal Fear (1996), şi Runaway Bride (1999), in care s-a reunit cu actrita alaturi de care a jucat in Pretty Woman - Julia Roberts.

Revista People l-a numit "Cel mai sexy barbat in viata", în 1999. În 2002, el a apărut în trei aparitii majore: thriller-horror Mothman Prophecies, drama Unfaithful, şi Chicago(versiunea care a castigat Premiul Academiei) pentru care a câştigat un Glob de Aur ca "Cel mai bun actor - Comedie sau muzical ". Filmul lui Gere din 2004, Shall We Dance, a reprezentat un succes in incasari de 170 milioane dolari în întreaga lume deşi filmul lui următor, Bee Season din 2005, a fost un esec comercial.

Gere a fost declarat "Omul Anului" de catre Harvard University's Hasty Pudding Theatricals'in anul 2006.

În 2007, el a jucat alaturi de Jesse Eisenberg şi Terrence Howard, în Hunting Party, un thriller comic, în care el a jucat un jurnalist în Bosnia. În acelaşi an el a jucat alaturi de Christian Bale, Heath Ledger, şi Cate Blanchett, în semi-biograficul film a lui Todd Haynes "-film biografic despre Bob Dylan, I'm Not There.

Cel mai recent, Gere a jucat alaturi deDiane Lane, în drama romantica Nights in Rodanthe, lansat în 2008.


In anul 2009 apare in filmele Amelia,Hachiko: A Dog's Story,Brooklyn's Finest.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one