The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Katharine Hepburn (n. 12 mai 1907, Hartford Connecticut, S.U.A.- d. 29 iunie 2003, Old Saybrook Connecticut) a fost o actriţă americană de teatru, televiziune şi film, laureată a patru premii Oscar. Hepburn este privită în general ca una dintre marile figuri ale istoriei filmului. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea.
Katharine Hepburn a jucat în nouă filme alături de actorul american Spencer Tracy, cu care a format un cuplu nemuritor pe ecran, dar cu care nu s-a putut căsători niciodată, Tracy fiind deja căsătorit fiind, în acelaşi timp, şi devotat catolicismului.
În anul 2007 Hepburn ar fi împlinit vârsta de 100 de ani, prilej cu care, în memoria sa, au fost lansate numeroase cărţi autobiografice şi documentare.
Hepburn a fost una dintre puţinele actriţe care a refuzat să dea interviuri sau să apară la diferite petreceri mondene din vremea sa.

S-a remarcat prin talentul actoricesc, frumuseţe şi dicţiunea specială, cu influenţe de New England.

Hepburn rămâne până în prezent singura actriţă care a câştigat de-a lungul întregii vieţi patru premii Oscar la această categorie, la cre se adaugă premiile Globul de Aur, Premiile Emmy sau César. A fost nominalizată de douăsprezece ori la acelaşi premiu, cel al Academiei Americane.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one