The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Julianne Moore (născută Julie Anne Smith la 3 decembrie 1960) este o actriţă americană.

Moore s-a mutat la New York în 1983, lucrand în calitate de chelneriţă şi roluri minore înainte de a fi acceptata în rolurile duble in Frannie Hughes si Sabrina Hughes în telenovela As The World Turns, pentru care a câştigat un Daytime Emmy Award. Ea a jucat rolurile intre 1985 - 1988. În 1987 ea a fost parte a companiei junior din New York premiera de Caryl Churchill's ''Seros'' Money la The Public Theater . Din cauza regulilor Screen Actors Guild, ea a trebuit sa isi schimbe numele, deoarece erau deja actriţe numite "Julie Smith" şi "Julianne Smith". Ea a ales numele tatălui , "Moore",si pentru că era deja o alta actriţă numita "Julie Moore", ea a stabilit în cele din urmă "Julianne Moore."

Moore a început sa joace in filme la începutul anilor 1990, cel mai mult aparand in roluri secundare in filme precum ''The Hand That Rocks The Cradle'', ''Benny & Joon'' şi ''The Fugitive''. Rolul ei din Short Cuts in 1993 i-a adus critica si recunoastere, fiind distribuita in mai cateva filme de succes la Hollywood, inclusiv în 1995 comedia romantica ''Nine Months'', şi in vara vara 1997 The Lost World: Jurassic Park.
Primul ei rol central, ''Carol White'', în bine-revizuita de Independent film ''Safe'', de asemenea, a atras atenţia criticilor. Rolul a fost numit strămoş al unuia dintre cele mai bune roluri lui Moore, Cathy Whitaker, într-un alt film de Todd Haynes, ''Far from Heaven''. Criticii au luat notă de importanţa acestui rol în stabilirea ei ca actrita. În plus, performanţa ei din ''Vanya on 42nd'''' Street'', o versiune filmată a teatrului lui Cehov, a câştigat recunoaşterea criticilor ca fiind mai mult decat o ''"blockbuster film" actress'',criticul de film Kenneth Turan numind munca ei din film " o revelaţie ". Pentru acest rol, Moore a castigat" Cea mai buna actrita ", din partea Boston Society of Film Critics.

Intre anii 1990 şi 2000, Moore a apărut într-o serie de filme care au beneficiat de recunoaştere la Oscar, inclusiv rolurile din ''Boogie Nights'' (nominalizarea Best Supporting Actress), The End of the Affair (nominalizarea Best Actress), şi cele doua filme ale ei din 2002,The Hours (nomilazitata Best Supporting Actress) şi Far From Heaven (nominalizata Best Actress), pentru care ea a castigat, de asemenea, "Cea mai buna actrita" de la numeroase grupuri de critici şi de la Festivalul de Film de la Veneţia. În timpul acestei perioade, de asemenea, ea a apărut în succesele comerciale Hannibal (inlocuind pe Jodie Foster ca Clarice Starling) şi The Forgotten, în Paul Thomas Anderson "follow-up" la ''Boogie Nights, Magnolia, Coen brothers'' cult hit, ''The Big Lebowski..''

Filmul ei Freedomland a deschis în februarie 2006 evaluări mixte. Un alt film, Trust the Man, regizat de soţul ei, Bart Freundlich, l-a inclus pe fiul ei, Caleb. In martie 2006 s-a anuntat ca Moore va face debutul ei pe Broadway in premiera mondiala a lui David Hare,''The Vertical Hour''.Piesa a aparut in noiembrie 2006 si a fost regizata de Sam Mendes.Deasemena in 2006, Moore a aparut ca Julian Taylor in filmul ''Children of Men''. Recent a aparut alaturi de Nicolas Cage si Jessica Biel in ''Next'', un film SF de actiune bazat pe ''The Golden Man'', o nuvela de Philip K. Dick; si in controversatul film despre incest ''Savage Grace'', povestea unei mame si fiu din inalta societate a caror relatie Oedipiana se sfarseste tragic. In 2008, a jucat in ''Blindness'', un thriller al regizorului Fernando Meirelles, in care a jucat Mark Ruffalo. A avut debutul la Cannes si la Toronto International Film Festival.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one