The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Dame Judith Olivia "Judi" Dench(nascuta in data de 9 Decembrie 1934), este o actrita engleza de teatru,film si televiziune.

Copilarie

Dench sa născut în Heworth, York, North Riding of Yorkshire, fiica lui Eleanora Olave Jones, originar din Dublin, şi a lui Reginald Arthur Dench, un medic care s-a întâlnit cu mama lui Judi in timp ce studia medicina la Trinity College. Dench a fost crescuta ca o metodista, până când, la vârsta de 13 ani, ea a participat la The Mount School, o scoala Quaker Public Secondary in York,, devenind un Quaker;apoi a trăit în Tyldesley, Greater Manchester.Fraţii săi, dintre care unul este un actor, s-au născut în Tyldesley, Greater Manchester.Intre rudele notabile se includ fratele ei mai în vârstă, actorul Jeffery Dench, şi nepoata ei, Emma Dench, un istoric roman si anterior profesor la Birkbeck, Universitatea din Londra,iar în prezent la Universitatea Harvard , Cambridge, Massachusetts.

În 1971, Dench s-a căsătorit cu actorul britanic Michael Williams şi au avut un copil, Tara Cressida Williams, cunoscuta profesional ca Finty Williams, la 24 septembrie 1972.

Dench şi soţul ei au jucat împreună în cateva producţii de scena, si in sitcomul britanic de televiziune, Bob Larbey , A Romance Fine (1981-84). Michael Williams a murit de cancer pulmonar în 2001,la vârsta de 65 ani.

Cariera

Ea a debutat profesional în 1957 cu The Old Vic Company. in anii urmatori a jucat în mai multe din piesele lui William Shakespeare ,în roluri, cum ar fi Ophelia din Hamlet, Julieta din Romeo şi Julieta şi Lady Macbeth în Macbeth. A intrat in lumea filmului şi a câştigat un premiu BAFTA ca cea mai promiţătoare Nou Venita.

În următoarele două deceni s-a impus ca una dintre cele mai semnificative interpreee sa artiste de tatru britanic, lucrand pentru National Theatre Company si Royal Shakespeare Company. În televiziune, ea a obtinut un succes în această perioadă, în seria A Romance Fine din 1981 până în 1984 şi în 1992 a început un rol de durata în serialul de comedie romantica As Time Goes By.

Aparitiile ei film au fost rare, până când ea a fost propusa ca M în GoldenEye (1995), un rol pe care l-a jucat în fiecare film din seria James Bond de atunci incolo. Ea a primit mai multe premii notabile de film pentru rolul ei ca regina Victoria în Mrs. Brown (1997) şi a fost apreciata pentru munca sa în filme, cum ar fi Shakespeare in Love (1998), Chocolat (2000), Iris (2001), Mrs.Henderson Presents (2005), precum şi Notes on a Scandal (2006), precum şi producţia de televiziune The Last of the Blonde Bombshells (2001).

Considerat de critici ca una dintre cele mai mari actriţe din perioada post-război şi adesea numita ca prima actrita britanică în sondaje, Dench a primit mai multe nominalizari la premiile pentru teatru, film şi televiziune; Printre premiile ei se numără zece premii BAFTA, şapte Laurence Olivier Awards, două Screen Actors Guild Awards, doua Globuri de Aur, un Premiu al Academiei, şi un premiu Tony.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one