The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Jon Voight (n. 29 decembrie 1938 Yonkers ,New York ) este un actor american. A obţinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în anul 1979.

Jon Voight s-a născut într-o familie catolică cu rădăcini germane şi slovace. Bunica sa din partea mamei provenea din localitatea germană Büren din Vestfalia, iar bunicul din partea tatălui, George Voytka - din Košice, Slovacia.

Cariera

Dupa terminarea scolii din cadrul The Catholic University of America in Washington D.C.,Voight s-a mutat la New York unde a urmat cariera de actor.La inceputul anilor '60 Voight si-a facut aparitia in televiziune,jucand in cateva episoade din Gunsmoke intre 1962 si 1966,deasemenea mici aparitii in Naked City ,The Defenders, amandoua in 1963 si Twelve O'Clock High, in 1966. Cariera sa in teatru s-a incheiat in Ianuarie 1965 cand a jucat un rol in piesa de teatru a lui Phillip Kaufman,Fearless Frank. Deasemenea,Voight a avut un rol secundar in western-ul din 1967,Hour of the Gun,a regizorului John Sturges.In 1968 Voight a primit un rol in filmul lui Paul Williams, Out of It. Filmul care l-a propulsat in cariera a fost Midnight Cowboy din 1969,film care a castigat premiul Best Picture al Academy Award. In 1970 Voight a aparut in adaptarea de catre Mike Nichols a filmului Catch-22 si in filmul The Revolutionary. In 1972 a aparut in filmul Deliverance regizat de John Boorman.In acest film a ajucat alaturi de Burt Reynolds, acestia avand parte de o audienta enorma. In data de 12 Decembrie 1971 Voight s-a casatorit cu actrita si fotomodelul american Marcheline Bertrand cu care a avut doi copii:James Haven(1973)si Angelina Jolie(1975). In 1973 a jucat un rol de luptator de box in filmul The All American Boy,apoi in 1974 in Conrack,regizat de Martin Ritt.In acelasi an a aprut si in The Odessa File iar in anul 1976 a jucat in filmul End of the Game. In 1978 Voight a interpretat un veteran paraplegic din Vietnam in filmul Coming Home,rol pentru care a castigat premiul The Best Actor la Cannes Film Festival. In 1979 Voight si-a pus iar manusile de box pentru a juca in filmul The Champ,film care a avut succes international si mai putin succes intre americani. In 1982 a jucat rolul unui escroc plin de datorii fata de mafia new york-eza,in filmul Lookin' to Get Out;in 1983 a co-regizat si jucat in filmul Table for Five. In 1985 a jucat alaturi de Eric Roberts in filmul Runaway Train,rol pentru care a fost nominalizat de catre Academy Award pentru The Best Actor si a castigat premiul Globul De Aur pentru Cel Mai Bun Actor.In I986 a jucat in filmul Desert Bloom.

In 1991 si-a facut prima intrare in filmele de televiziune cu rolul din filmul Chernobyl: The Final Warning urmat de The Last of his Tribe, in 1992. Tot in 1992 a jucat in The Rainbow Warrior pentru ABC iar in 1993 in mini seriile Return to Lonesome Dove. In 1995 Voight a jucat un rol in filmul Heat, regizat de Michael Mann, si a aparut in filmele de televiziune Convict Cowboy si The Tin Soldier, deasemenea regizand pe ultimul din ele.

urmatorea aparitie a lui Voight a fost in anul 1996 in Mission: Impossible, regizat de Brian DePalma. Anul 1997 a fost plin pentru Voight acesta aparand in sase filme,incepand cu Rosewood.Apoi,Voight a aparut in Anaconda si U Turn. Voight a avut un rol secundar in The Rainmaker,regizat de Francis Ford Coppola. Ultimul sau film din 1997 a fost Boys Will Be Boys, o comedie de Dom DeLuise. Anul urmator, Voight a avut rolul principal in filmul de televiziune The Fixer, in care l-a interpretat pe Jack Killoran, un avocat care a incalcat legile eticii pentru a-i ajuta pe clientii sai bogati. Deasemenea a avut un rol important in filmul lui Tony Scott din 1997 , Enemy of the State.

in 1998 Voight a jucat in The General,film care spune povestea reala a unui lider a unei gasti de hoti, Martin Cahill.

Voight a aprut in 1999in filmul Varsity Bluescu rolul unui antrenor de fotbal,film care a atras audienta din partea tinerilor.

Voight l-a interpretat pe Noah in 1999 in filmul Noah's Ark si a aprut in Second String, deasemenea pentru TV. A jucat alaturi de Cheryl Ladd in filmul A Dog of Flanders, o readaptare a unui film binecunoscut in Belgia.

Voight a inerpretat rolul Presedintelui Franklin D. Roosevelt in 2001 in filmul de razboi, Pearl Harbor. In acelasi an a aparut ca Lord Croft, tatal Larei Croftdin filmul Lara Croft: Tomb Raider,ce a avut-o pe Angelina Jolie in rol principal. Tot in acelasi an a jucat in Zoolander, regizat de Ben Stiller.

Tot in 2001, Voight s-a alaturat lui Leelee Sobieski, Hank Azaria si David Schwimmer in filmul facut pentru televiziune Uprising,rol pentru care a primit o nominalizare Emmy pentru "Cel mai bun Actor in rol secundar"

Regizorul Michael Mann l-a ales pe Voight pentru un rol mic dar crucial in 2001 in filmul Ali,rol pentru care a primit premiul pentru "Cel mai bun Actor in rol secundar" de la Academy Award.

Tot in 2001, a aparut in mini seriile TV Jack and the Beanstalk: The Real Story alaturi de Vanessa Redgrave, Matthew Modine, Richard Attenborough si Mia Sara.

In mini seriile CBS,Pope John Paul II, lansate in December 2005, Voight, care a fost crescut ca un Catolic ,a interpretat rolul principal,castigand o nominalizare la Emmy nomination.

In 2003, a jucat rolul lui Mr. Sir in Holes. In 2004, Voight s-a alaturat lui Nicolas Cage, in National Treasure ca Patrick Gates, tata caracterului interpretat de Cage. In 2006, a jucat in Glory Road. In 2007, a jucat rolul de Secretat de Stat al Apararii U.S ca John Keller in Transformers. Tot in 2007, Voight a rejucat rolul sau ca Patrick Gates in National Treasure: Book of Secrets.

In 2008, Voight l-a interpretat pe Jonas Hodges, raufacatorul, in cele sapte sezoane de televiziune a dramei "24".Va aparea in "24" si in 2009.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one