The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
John Wayne (n. 26 mai, 1907, Iowa, d. 11 iunie 1979) a fost un actor american, vedetă a nenumărate western-uri.

S-a numit iniţial Marion Robert Morrison, dar părinţii i-au schimbat numele în Marion Michael Morrison pentru că au dorit ca următorul lor fiu să poarte numele Robert. Numele de scenă John Wayne (de la generalul „Mad Anthony” Wayne) i-a fost dat de regizorul Raoul Walsh, cel care de altfel l-a şi descoperit pe Wayne, cu ocazia filmării în 1930 a westernului The Big Trail, în care Wayne juca rolul principal. Prietenii şi admiratorii îl numeau însă The Duke, nume dat de vecinii săi din Glendale, California.

În 1969 a câştigat Oscarul pentru rolul său din filmul True Grit. În patru decenii de actorie Wayne a apărut în 250 de filme. Dintre acestea, majoritatea au fost regizate de John Ford, iar cele mai importante filme ale sale au fost She Wore a Yellow Ribbon (1949) şi The Quiet Man (1952).

John Wayne a fost căsătorit de trei ori şi a avut şapte copii şi 16 nepoţi. În ultimii peste zece ani din viaţă Wayne s-a luptat cu cancerul, mai întâi la plămâni pentru ca mai apoi decesul să fie provocat de cancer la stomac.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one