The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Timothy George Clooney (n. 6 mai 1961) este un actor american, regizor de film, producator si scenarist. Clooney a echilibrat performanţele sale din mari superproducţii cu locul de muncă ca un producător şi director comercial în spatele proiectelor comerciale mai riscante, precum şi Activist social si liberal. La 31 ianuarie 2008, Organizaţia Naţiunilor Unitel-a numit pe Clooney "Mesager al Pacii".

Primul sau rol important a fost in 1984 în sitcomul de scurta durata E/R (a nu se confunda cu ER, drama in care Clooney, de asemenea, a jucat un deceniu mai târziu). El a jucat un ingrijitor in seria The Facts of Life. El a jucat rolul unui detectiv pe nume Bobby intr-un episod din Golden Girls.

După ce a părăsit ER, Clooney a jucat in importante succese la Hollywood, cum ar fi The Perfect Storm şi O Brother, Where Art Thou?. În 2001, el a facut echipa cu Soderbergh din nou pentru Ocean's Eleven, un remake al anilor 1960, Rat Pack filmul cu acelaşi nume. Pana in ziua de astazi, acesta rămâne cel mai comercial film de succes a lui Clooney , câştigând mai mult de 444 milioane dolari în întreaga lume. Filmul a dat nastere la două continuări in care ajucat Clooney, Ocean's Twelve în 2004 şi Ocean's Thirteen în 2007. În 2001, Clooney a fondat studioul de producţie Secţiunea Opt cu Steven Soderbergh. Clooney este în general considerată Chief Actor.

El si-a facut debutul regizoral în 2002 cu Confessions of a Dangerous Mind, o adaptare a autobiografie a producatorului de televiziune Chuck Barris. Deşi filmul nu a a iesit bine la box-office, directorul Clooney a fost lăudat printre critici şi spectatori deopotrivă.

În 2005, Clooney a jucat in Syriana, care sa bazat vag pe fostul agent CIA, Robert Baer şi memoriile sale de cand era agent în Orientul Mijlociu. În acelaşi an a regizat, produs şi jucat în Good Night, and Good Luck, un film despre un jurnalist de televiziune Edward R. Murrow din anii 1950 (război celebru de cuvinte cu senatorul Joseph McCarthy). Ambele filme au avut aclamati critice.
La Premiilor Oscar din 2006, Clooney a fost nominalizat pentru Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu original pentru Good Night, precum şi Good Luck, precum şi ca cel mai bun actor in rol secundar pentru Syriana. El a devenit prima persoana din istorie care urmează să fie nominalizat la Oscar pentru ca a regizat un film si ajucat in altul in acelasi an.El va continua să câştige pentru rolul său în Syriana.

Clooney a aparut in The Good German, un film regizat de Soderbergh.

Clooney, de asemenea, a primit Premiul Cinematecii Americane, în octombrie 2006, un premiu care onoreaza un artist din industria de divertisment care a făcut "o contribuţie semnificativă la arta imaginilor in mişcare". Pe 22 ianuarie, 2008, Clooney a fost nominalizat pentru cel mai bun actor pentru rolul său în Michael Clayton, dar a pierdutin favoarea lui Daniel Day-Lewis pentru There Will Be Blood.

După succesul pentru Good Night, and Good Luck, Clooney a spus ca planifica să aloce mai multe de energie pentru regizare. El a spus că industria de regie este "o industrie mare in care sa imbatranesti" Clooney a regizat filmul Leatherheads, în care a si jucat. Clooney este auto-peiorativ în interviuri, spunand pentru STV, în aprilie 2008, că Leatherheads, unul din filmele sale mai slabe, este un strigăt "pentru pace". În acelaşi interviu, întrebat despre reconcilierea George Clooney actor şi regizor George Clooney, el a spus "Exista o multime de ego-ului acolo ... asa ca am doar sa-i scot pe actori."

Clooney a jucat alaturi de Ewan McGregor şi Kevin Spacey în The Men Who Stare At Goats, care a fost regizat de prietenul lui Grant Heslov şi lansat în noiembrie 2009. De asemenea, în 2009, Clooney va juca in Up in the Air, stabilit pentru decembrie. Acesta a fost regizat de Helmer Juno Jason Reitman.

Clooney este reprezentat de Bryan Lourd, Co-preşedinte al Creative Artists Agency (CAA).
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one