The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Denzel Hayes Washington, Jr. (nascut pe Decembrie 28, 1954) este un actor American, scenarist, regizor si producator.

Washington a castigat trei premii Golden Globe si doua Academy Awards pentru munca sa. El este al doilea American African (dupa Sidney Poitier) care a castigat premiul Academy Award -"Cel mai bun actor", pe care l-a primit pentru rolul din filmul Training Day (2001).

Washington si-a facut debutul profesional jucand in 1997 in filmul facut pentru televiziune,Wilma. Debutul in filme de cinema si l-a facut in 1981 cu filmul Carbon Copy.

Succesul sau a capatat amploare odata cu rolul din Serialul deteleviziune St.Elsewhere ,din 1982 pana in 1988. El a fost unul dintre putinii actori care au aparut in intreagul serial pe perioada celor sase ani cat a rulat. In 1987 Washington a jucat rolul lui Steve Biko in Cry Freedom, aun rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol secundar".
In 1989, Washington a castigat un Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol secundar" pentru rolul unui obraznic fost sclav ex-slave in filmul Glory. De asemenea,in acelasi an, a jucat rolul unui soldat Caribian(nascut englez) cu probleme de personalitate, Reuben James,in For Queen and Country

In Martie, 1990 a jucat in Filmul Mo' Better Blues ca Bleek Gilliam. In vara anului 1992 a jucat in filmul Mississippi Masala ca Demetrius Williams. Washington a jucat in 1992 in unul din cele mai criticate roluri ale lui in filmul Malcolm X, regizat de Spike Lee. Rolul sau ca un mare lider nationalist negru,i-a adus o nominalizare la Oscar. Criticul de film Roger Ebert si regizorul Martin Scorsese au numit filmul unul din cele mai bune zece filme realizate in anii '90.

Anul urmator, in 1993, si-a asumat,iarasi,un risc in cariera jucand rolul Joe Miller, un avocat homofob al unui homosexual care suferea de SIDA in filmul Philadelphia. Pana la mijlocul anilor '90 a devenit unul din cei mai respectati actori de la Hollywood jucand in cateva thrillere de succes ,printre care ,The Pelican Brief si Crimson Tide, de asemenea in comedia Much Ado About Nothing alaturi de legendara Whitney Houston in drama romantica The Preacher's Wife.

In 1999, Washington a jucat in The Hurricane, un film despre boxerul Rubin 'Hurricane' Carter,rol pentru care,Washington a primit un premiu Golden Globe in 2000 si un premiu 'Silberner Bär' (Silver Berlin Bear) Festivalul international de film de la Berlin.

In 2000, Washington a jucat in filmul Remember the Titans, care a strans peste 100 millioane de dolari la box office-ul United States. A fost nominalizat si a castigat un Oscar pentru "Cel mai bun actor" pentru urmatorul sau film in 2001,Training Day, ca Det. Alonzo Harris.

Washington detine recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar ale unui actor African;pana acum castigand cinci.

Dupa ce a jucat in 2002 in filmul de succes, John Q., Washington a regizat primul sau film, drama Antwone Fisher, in care a si jucat.

Intre 2003 si 2004, Washington a aparut in cateva thrillere care au iesit destul de bine la box office, dintre care Out of Time, Man on Fire si The Manchurian Candidate.In 2006 a jucat in Inside Man, alaturi de Jodie Foster si Clive Owen, si Déjà Vu lansat in noiembrie 2006.

In 2007, a jucat alaturi de Russell Crowe in American Gangster. Mai tarziu, Denzel a regizat drama The Great Debaters in care a si jucat alaturi de Forest Whitaker. Urmatorul rol a lui Washington a fost ca Sef de paza la un metrou din New York City -Walter Garber in The Taking of Pelham 1 2 3, un remake a thriller-ului din "70, The Taking of Pelham One, Two Three, alaturi de John Travolta ; filmul a aparut in Iunie 2009.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one