The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox


Nume:Dennis William Quaid

Data nasterii:9 Aprilie 1954 (55 ani)

Locul nasterii:Houston, Texas, SUA

Zodia:Berbec
A devenit cunoscut in cursul anilor '80 cand a jucat in mai multe filme de succes, construindu-si o reputatie de actor important de la Hollywood.

Quaid s-a nascut in Houston, Texas, fiind fiul Juanitei Bonniedale ''Nita" (nascuta Jordan), agent imobiliar, si al lui William Rudy Quaid, electrician. Este fratele mai mic al actorului Randy Quaid. Quaid are origini irlandeze si cajune. A urmat scoala Pershing din Houston. Actoria a studiat-o la liceul Bellaire din Bellaire, Texas si mai tarziu, in colegiu, la Universitatea din Houston, la clasa profesorului Cecil Pickett. Quaid este de religie baptista si este un crestin devotat. S-a casatorit cu actrita P.J. Soles la data de 25 Noiembrie 1978 (de Ziua Recunostintei). Cei doi au divortat pe 23 Ianuarie 1983. A doua casatorie a lui Quaid a fost cu actrita Meg Ryan la data de 14 Februarie 1991 (de Ziua Indragostitilor). Quaid are impreuna cu Ryan un fiu, Jack Henry, nascut la 24 Aprilie 1992. Casnicia lor s-a incheiat pe 16 Iunie 2001. Ryan a declarat mai tarziu ca actorul a inselat-o atunci cand au fost casatoriti. Quaid a fost de asemenea logodit timp de trei ani cu actrita Lea Thompson, pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare ale peliculei Jaws 3-D in anul 1983.

Quaid s-a casatorit cu Kimberly Buffington, un agent imobiliar din Austin, Texas, la data de 4 Iulie 2004. Cuplul are doi copii gemeni nascuti de o mama surogat la data de 8 Noiembrie 2007 in Santa Monica, California. Primul copil, un baiat botezat Thomas Boone, s-a nascut primul la ora 8:26 a.m., cantarind 3,06 kg. Zoe Grace s-a nascut doua minute mai tarziu, cantarind 2,52 kg. In afara de actorie, Quaid este pasionat si de muzica si are o formatie intitulata The Sharks. Are de asemenea licenta de pilot si este jucator amator de golf. Si-a imprumutat numele turneului anual de golf "Dennis Quaid Charity Weekend" din Austin, Texas, unde se strang fonduri pentru copiii cu probleme. Quaid colaboreaza cu "Spitalul International pentru Copii din New Orleans". Calatoreste in America Centrala pentru a ajuta la construirea de clinici medicale si pentru a transporta copiii bolnavi in Statele Unite pentru tratament.

Sursa:cinemarx.ro
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one