The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
José Antonio Domínguez Banderas (n 10 august 1960), cunoscut mai de grabă ca Antonio Banderas, este un actor de film şi cântăreţ spaniol, care a jucat în filme foarte cunoscute precum Assassins, Evita, Interviu cu un vampir, Mariachi sequels, Philadelphia, Masca lui Zorro şi seria Shrek.

Cariera sa de actor a început la vârsta de 19 ani, pe când lucra într-un mic teatru din perioada Movida. A câştigat notorietate printr-o serie de filme al căror regizor a fost Pedro Almodóvar, între anii 1982 şi 1990. Printre acestea se numără Laberinto de pasiones (1982), Matador (1986), La ley del deseo (1987), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988), şi ¡Átame! (1989). Rolul prin care a devenit celebru este însă personajul "Ricky" din ¡Átame! (cu numele englezesc : Tie Me Up! Tie Me Down!), care a avut un mic succes şi în Statele Unite.

S-a mutat mai apoi în Statele Unite şi apare din ce în ce mai des în pelicule americane; printre rolurile de început fiind rolul din filmul The Mambo Kings (1992), precum şi rolul secundar din pelicula câştigătoare de premiu Oscar, Philadelphia (1993). A apărut mai apoi şi în filme de primă importanţă la Hollywood precum rolul principal al peliculei din 1995, regizată de Robert Rodriguez, Desperado. În 1996, a jucat alături de Madonna în Evita, o adaptare a muzical-ului de Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice, în care joacă rolul naratorului, Che, un rol jucat pe Broadway de Mandy Patinkin. A primit şi aprecierile criticilor pentru rolul din principal Zorro din Masca lui Zorro (1998), fiind primul actor spaniol care să îl încarneze pe Zorro în 80 de ani de la crearea personajului Zorro. Mai târziu îşi va reinterpreta acelaşi rol în Legenda lui Zorro (2005), deşi nu a s-a bucurat de acelaşi succes ca originalul.

Banderas a colaborat frecvent cu regizorul peliculei Desperado, Rodriguez, care l-a recrutat şi în trilogia Spy Kids şi ultimul film din trilogia "Mariachi" (în care joacă alături de Johnny Depp), Once Upon A Time In Mexico. Singurul film regizat de Banderas este filmul care nu s-a bucurat de prea mult succes Crazy in Alabama (1999), în care joacă soţia sa Melanie Griffith.

În 2003, Banderas s-a reîntors la genul muzical, apărând în rolul principal din spectacolul Nine de pe Broadway, care avea la bază filmul 8½, rol ce fusese interpretat de către Raul Julia. Cu această interpretare Banderas a câştigat premiile Outer Critics Circle şi Drama Desk, şi a fost nominalizat pentru Tony Award pentru cel mai bun actor într-un musical.Interpretarea sa de pe Broadway este păstrată pe o înregistrare lansată de PS Classics.

Interpretarea vocală a personajului Motanul Încălţat din Shrek 2 şi Shrek al treilea l-a făcut cunoscut în circuitul rolurilor pentru filme de familie. În 2006, a jucat în Take the Lead, un film despre liceeni în care interpretează rolul unui instructor de dans. Tot în acel, pe 14 octombrie, an a primit şi premiul "Gabi" al L.A. Latino International Film Festival pentru întreaga carieră. A fost gazda celui de-al 600 episod din Saturday Night Live (din sezonul 31). Invitatul din industria muzicii a fost Mary J. Blige. A interpretat şi vocea unei albine generată pe calculator care poate fi văzută în Statele Unite în reclama pentru Nasonex, un medicament contra alergiilor, şi în campania comercială de Crăciun a companiei Marks & Spencer, un comerciant din Marea Britanie.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one