The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Please retype the anti-spam code "3792"
Richard Tiffany Gere (n. 31 august 1949 in Philadelphia, Pennsylvania) este un actor american care trăieşte actual în New York.

A început sa joace în anii 1970, şi a urcat pe treptele succesului în 1980 pentru rolul său din filmul American Gogolo, care l-a stabilit-l ca un om de frunte şi sex-simbol. El a continuat să stea in frunte cu rolurile sale din An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Primal Fear si Chicago, pentru care a câştigat un Glob de Aur ca cel mai bun actor, precum şi un Screen Actors Guild Award, ca parte a Celei mai bune distributii.

Gere a lucrat profesional prima oara la Playhouse Provincetown la Cape Cod, în 1971, unde a jucat in Rosencrantz şi Guildenstern Are Dead. Primul sau rol major a fost în versiunea originală London,varianta de scena a lui Grease, în 1973. A început să apară în filme la Hollywood, în mijlocul anilor 1970, jucand in thrillerul Looking For Mr. Goodbar (1977) si rolul principal in Days of Heaven. În 1980, Gere a apărut în producţia de pe Broadway Bent.

După 1982, cariera lui Gere a avut parte de mai multe eşecuri box office. Cariera sa a reinviat după eliberarea filmelor Internal Affairs şi Pretty Woman in anul 1990. Statutul sau de om de succes a fost recastigat jucand în mai multe filme de succes pe parcursul anilor 1990, inclusiv Sommersby (1993), Primal Fear (1996), şi Runaway Bride (1999), in care s-a reunit cu actrita alaturi de care a jucat in Pretty Woman - Julia Roberts.

Revista People l-a numit "Cel mai sexy barbat in viata", în 1999. În 2002, el a apărut în trei aparitii majore: thriller-horror Mothman Prophecies, drama Unfaithful, şi Chicago(versiunea care a castigat Premiul Academiei) pentru care a câştigat un Glob de Aur ca "Cel mai bun actor - Comedie sau muzical ". Filmul lui Gere din 2004, Shall We Dance, a reprezentat un succes in incasari de 170 milioane dolari în întreaga lume deşi filmul lui următor, Bee Season din 2005, a fost un esec comercial.

Gere a fost declarat "Omul Anului" de catre Harvard University's Hasty Pudding Theatricals'in anul 2006.

În 2007, el a jucat alaturi de Jesse Eisenberg şi Terrence Howard, în Hunting Party, un thriller comic, în care el a jucat un jurnalist în Bosnia. În acelaşi an el a jucat alaturi de Christian Bale, Heath Ledger, şi Cate Blanchett, în semi-biograficul film a lui Todd Haynes "-film biografic despre Bob Dylan, I'm Not There.

Cel mai recent, Gere a jucat alaturi deDiane Lane, în drama romantica Nights in Rodanthe, lansat în 2008.


In anul 2009 apare in filmele Amelia,Hachiko: A Dog's Story,Brooklyn's Finest.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one