The search engine uses only one word / Motorul de cautare foloseste un singur cuvant.


观看在线电影
整个时代最优秀的电影

Recieve news about this website directly to your mailbox
Please retype the anti-spam code "6312"
n. 11 noiembrie 1974, Los Angeles, California

DiCaprio este fiul unui autor american de comedii, Leonardo o origine germano-italiană, mama lui fiind de naţionalitate germană. Se spune că numele a fost sub influenţa picturilor lui Leonardo da Vinci, pe care le văzuse mama lui gravidă în Italia. Părinţii lui se despart când Leonardo are vârsta de 8 ani. DiCaprio trăieşte în cartierul Echo Park din Los Angeles, el îşi vizitează bunica, cea ce explică cunoştinţele sale de limbă germană.

La vârsta de cinci ani apare pentru prima oară pe ecranul de televiziune american, un manager îi propune să-şi schimbe numele care avea un clang exotic, lucru neacceptat de familia lui.

Cariera de actor o începe în anul 1990, când joacă rolul lui Garry Buckman o versiune televizată a filmului Parenthood. În acelaşi an joacă în filmul Santa Barbara rolul tânărului Mason Capwell. Între anii 1991-1992 joacă rolul vagabondului Luke Brower în filmul comic „Casa noastră gălăgioasă”. După o serie numeroase de filme în care a jucat, va primi roluri în filme mai renumite ca: „Celebrity”, regizat de Woody Allens, sau primeşte roluri ca „ Arthur Rimbaud” sau „Paul Verlaine” (poeţi francezi). Este desemnat pentru premiul „Oscar” pentru rolul care prezenta tânărul handicapat Arnie Grape în filmul Gilbert Grape. Azi DiCaprio face parte din elita artiştilor americani, din Hollywood. Pentru rolul jucat în filmul „ Catch Me If You Can”, primeşte un onorariu de 20 milioane de dolari, iar pentru rolul din filmul „Titanic” a primit numai 2,5 milioane.

Filmografie

* 1991: Critters 3
* 1992: Poison Ivy
* 1993: Viaţa lui Toby
* 1993: What’s Eating Gilbert Grape
* 1995: Don's Plum
* 1995: The Quick and the Dead
* 1995: The Basketball Diaries
* 1995: Total Eclipse
* 1996: William Shakespeare’s Romeo + Juliet
* 1996: Marvin’s Room
* 1997: Titanic
* 1998: The Man in the Iron Mask
* 1998: Celebrity
* 2000: The Beach
* 2002: Gangs of New York
* 2002: Catch Me If You Can
* 2004: The Aviator
* 2006: The Departed
* 2006: Blood Diamond
* 2007: The 11th Hour, film documentar
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one